Hoe werkt energie vergelijken & overstappen

Hoe gaat energie vergelijken in zijn werk? We leggen het je graag uit in onderstaand stappenplan. Je zult zien: online energie vergelijken is voor iedereen haalbaar. Je moet er even de tijd voor nemen, maar daar krijg je veel voor terug. Onze overstappers besparen al snel een paar honderd euro. Ok, genoeg promotie: nu maar eerst de proef op de som. We gaan beginnen met energie vergelijken!  

Energie tijdens overstap

Energieleveranciers vergelijken en overstappen is een administratief proces. Er hoeft niets aan je aansluitingen veranderd te worden. Je stroom- en/of gaslevering loopt gewoon door. Dankzij het contact einde register (CER) sluiten energiecontracten op elkaar aan. Je kunt daarom ook nooit twee energieleveranciers tegelijk hebben.

Nieuwe termijnbedrag

Na je overstap stelt de nieuwe leverancier je termijnbedrag vast op basis van het historisch verbruik (cijfers over verbruik in het verleden) van de woning. Neem contact op met je nieuwe leverancier om te vragen naar de mogelijkheden om dit maandbedrag aan te passen. Bijvoorbeeld als jouw verbruik afwijkt van het historisch verbruik.

Energie vergelijken en overstapkorting

Energietarieven vergelijken gaat veel sneller dankzij onze energievergelijker. Je hoeft niet zelf lijstjes met energiedeals bij te houden. De overstapkorting maakt energie vergelijken echt de moeite waard. Meestal gaat het om een welkomstpremie die je uitgekeerd krijgt na de einddatum van het contract. Andere leveranciers verwerken de welkomstpremie op de jaarafrekening. Bevat de energiedeal alleen lage actietarieven, dan kun je dit meestal wel merken in je maandelijkse termijnbedrag.

Belangrijk: als je gaat verhuizen

Ook als je gaat verhuizen kun je energie vergelijken en overstappen. Let wel op dat bij een verhuizing je zelf de opzegging met je huidige leverancier moet regelen. Heb je nu een vast energiecontract op je naam staan? Dan is het meestal voordeliger om deze mee te verhuizen naar het nieuwe adres. Zo voorkom je een overstapboete en loop je geen uitkering van de welkomstbonus mis. Een variabel energiecontract kun je ook meeverhuizen. Je kunt dan bijvoorbeeld weer energieprijzen vergelijken als je gesetteld bent.

Veel succes met online en onafhankelijke energie vergelijken. En veel plezier met de besparing op je energiekosten. Vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar.